AKTUELNO

Vasilije Papović, zamenik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Alo, izjavio je da su protesti SzS u potpunosti promenile odnos snaga Boška Obradovića i Dragana Đilasa.

Papović smatra da su se Dveri pocepale zbog svega što je Obradović radio i zbog nepristajanja jednog dela te stranke na  koaliciju sa Đilasom.

- U proteste su ušli sa potpuno drugim odnosom snaga. Boško Obradović je imao poslanički klub, Dveri su imale poslanički klub, dok Đilas nje bio na izborima, pa kako da ima poslanički klub? Međutim, nekom čudnom matematikom Dveri su se pocepale zbog svega onog što je Boško radio i zbog nepristajanja jednog dela patriotski nastrojenog članstva u Dverima da pristane na koaliciju sa čovekom sa kojim su do juče ratovali – kazao je Papović i dodao:

Foto: TvPink Printscreen

- Dveri su najviše prozivale Đilasa da je tajkun, kada je bio gradonačelnik Beograda i kada je uzimao one silne novce. Sada se situacija potpuno promenila. Boško je najviše jurišao na Predsedništvo, RTS, na TV Pink, a nakon svega toga on je ostao bez poslaničkog kluba, napustili su ga poslanici, a Đilas je nekom čudnom matematikom dobio poslanički klub bez izbora – ocenio je Papović.

Prema njegovim rečima, Marinika Tepić je skupila nekoliko poslanika i napravila veštački novi poslanički klub.

- Vidimo da se Đilas i bez izbora nekako pojavio u parlamentu. Oni za sad uzimaju platu, dnevnice, putovanja, a na zasedanjima se ne pojavljuju. Parlament postoji da se tu vodi dijalog – istakao je Papović.

Mišel Zubenica, Direktor Centra za međunarodnu javnu politiku, gostujući u Prelistavanju štampe u Novom jutru, osvrnuo se na posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini i ocenio je da su susreti u Pekingu od velikog političkog i ekonomskog značaja.

Foto: TvPink Printscreen

- Srbija je možda jedina zemlja na Balkanu koja je uspela da produbi odnose sa Kinom i Rusijom, za razliku od svih ovih država, s obzirom na to da traje hladni rat između istoka i zapada. Mi smo politikom balansiranja uspeli da sačuvamo zapadne saveznike, ostanemo na putu ka EU, a da sa druge strane proširimo saradnu sa Moskvom i Pekingom, što je važno i zbog političke saradnje i zbog ekonomije – kazao je Zubenica.

Kako dodaje, to je još jedna prilika da se zvaničnici Srbije sretnu sa ljudima koji vode Kinu i Rusiju.

- U pitanju su svetski lideri, a ja sam siguran da će ti razgovori biti plodonosni i da će biti konkretnih rezultata u narednom periodu – smatra Zubenica.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

#Mišel Zubenica

#vasilije papović

'